Inspiratie continu aanpassen en verbeteren

Anthos Fund & Asset Management wil het verandervermogen van de organisatie versterken om tijdig en continu in te kunnen spelen op veranderende eisen. Dit verbonden met hun strategische doelstelling, met een blijvend resultaat en gericht op continue verbetering. ‘Duurzaam succesvol’ in de genen van de organisatie, dat is zoals Anthos het voor zich ziet.

Tijdens de inspiratiesessie heeft het management haar visie op de toekomst toegelicht. Vanuit verschillende invalshoeken belichtte Roel Hartong de noodzaak tot continu aanpassen en verbeteren. De wereld om ons heen verandert, steeds vaker en steeds sneller. Wat vandaag nog goed is voor onze klanten, is dat mogelijk morgen niet meer. Aan de hand van diverse voorbeelden en ervaringen zette hij deelnemers aan na te denken over een andere benadering.

Vervolgens streden de deelnemers in een praktijk game met elkaar om het leveren van de meeste klantwaarde. De eerste ronde werd vanuit een traditionele organisatie benaderd. Geïnspireerd door het eerste deel van de bijeenkomst, hebben de teams nagedacht over mogelijke aanpassingen in hun aanpak.  In de tweede ronde hebben zij het resultaat van hun aanpassingen ervaren. De energie en het enthousiasme spatte ervan af!

Aan het eind van de game deelden de teams hun ervaringen en bespraken hoe deze in hun dagelijkse werk toe te passen. Roel: “Geweldig om te zien welke ervaringen iedereen uit zo’n sessie meeneemt en hoe concreet men met het verkregen inzicht de volgende dag al aan de slag kan.”