Is dit aan te leren of ben je dit van nature……………..

Deze vraag beantwoorden is niet zo heel makkelijk. Je mag je namelijk afvragen of je een Agile coach kan worden of dat je het altijd al bent geweest. Natuurlijk is er theoretische achtergrond om te bestuderen en zijn er trainingen die je kunt volgen maar zorgt dit er ook voor dat je de “talenten” ontwikkelt die nodig zijn om een succesvolle Agile coach te zijn? In deze blog ga ik hier kort op in.

Om een succesvolle Agile Coach te worden zijn er uiteraard wel een aantal trainingen die ik adviseer om te volgen om je theoretische bagage te vergroten. De basistrainingen Scrum Master en Product Owner in de praktijk zijn een absolute must in mijn ogen. Naast deze twee adviseer ik ook om een Scaled Agile Framework (SAFe) training te volgen. Aanrader hierbij is de implementing SAFe of een leading SAFe. Deze biedt naast een theoretisch kader ook praktijkgerichte voorbeelden en workshops. Naast je trainingen is het ook verstandig om deel te nemen aan meet ups en bij te blijven door op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Hiervoor kan je linkedin inzetten maar zijn ook andere forums geschikt.

Zoals ik al aangaf heb je ook de vaardigheden nodig om een succesvolle Agile coach te zijn. Om hier een richting aan te geven is het eerst van belang om te bepalen wat een Agile coach nodig heeft in zijn rugzak. Een goede Agile coach kan volgens mij de theorie vertalen naar de praktijk. Hij weet dus hoe je zo kan kneden dat voor iedere organisatie Agile werken succesvol bijdraagt aan de doelstellingen. Daarbij heeft hij of zij de capaciteit om zowel groepsgericht te coachen alsmede op individuele basis. Hierbij is het belangrijk dat er gebruikt wordt gemaakt van verschillende communicatiestijlen. Dit om de boodschap voor iedereen te laten begrijpen en werkbaar te maken.

Daarnaast is ook de Agile coach een dienende leider en creëert zo vertrouwen in de verandering bij het team en management. Je hebt lef en weet op een duidelijke wijze visie neer te zetten met betrekking tot welke kant je op wilt in de transformatie. Hier heb je ook analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit voor nodig om zo de juiste richting te bepalen en te weten met welke partijen/belangen je rekening moet houden. Wees daarin realistisch en vraag geen onmogelijke veranderingen. Dan is er de kans dat je net je opgebouwde draagvlak kwijt raakt. Zorg echter wel dat je ambitieus bent en gedreven genoeg om de veranderingen succesvol door te zetten. Je moet dus wel echt een doorzetter zijn.

Naast al deze genoemde talenten is het ook wel fijn als je humor bezit, positief in het leven staat en nog veel meer andere sociale vaardigheden in je rugzak hebt. Het is dus nogal wat je moet kunnen om een succesvolle agile coach te zijn. Is dit allemaal te leren of heb je die al min of meer in je persoonlijkheid zitten? Ik geloof er in dat je van nature al een coach bent en dat je jouw talenten alleen maar hoeft te ontwikkelen. En dit kan je volgens mij het beste in de praktijk gaan ervaren.

Om succesvol te zijn hanteer ik dan ook de volgende stelregel: Durf het voortouw te nemen en Durf te falen!

 

Over de auteur: Egidio Oude Groen is afkomstig uit Alkmaar en is na een carrière binnen de ING Bank eerst aan de slag gegaan als Agile Coach en nu werkzaam als Cluster Lead binnen the Agile Coach Company. Hij is gecertificeerd SPC, RTE, PSPO en PSM1.