Freek Hermkens

Agile Coach

Freek is agile en continu verbeter coach bij de agile coach company en Manager van de MLC Academy. Hij is een kennisgedreven probleemoplosser met een passie voor het verbeteren van organisaties en het laten excelleren van mensen. Zijn kracht ligt in het ondersteunen van organisaties bij het omarmen van de agile filosofie. Daarbij coacht hij zowel op organisatieniveau (Agile transities), teamniveau (wat betekent Agile werken voor ons als team) en op individueel niveau (hoe komen de Scrummaster en Product Owner goed in hun rol, wat betekent Agile werken voor de rol van de manager?). Net zoals bij Lean is het van belang dat je agile niet als een tool implementeert maar echt opneemt in het DNA van de organisatie. De verwonderde manier van kijken naar de inrichting en aansturing van de agile organisaties, is wat de aanpak van Freek typeert.

‘Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.’ (Gandhi)

Gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel kenmerken Freek. Door zijn integere opstelling weet hij het vertrouwen van zijn omgeving te winnen. Freek heeft een pragmatische insteek, maar is analytisch ook sterk. Freek weet individuen en organisaties te inspireren dingen anders te doen, beter te doen. Dat doet hij als coach en als consultant.

Daarnaast is Freek buitenpromovendus aan de TuE waar hij een onderzoek doet naar de vraag: “Hoe en in welke mate draagt middenmanagement bij aan het bereiken van continue verbetering binnen financiële dienstverleners?”

Verder sparren? Neem contact op met Freek!