Veel organisaties werken al Agile of willen er mee starten. Maar hoe Agile is jouw organisatie nu echt? En hoe breng je dit naar een volgend volwassenheidsniveau? De kracht van de Agile Business Scan zit in de wetenschappelijke onderbouwing van het model in combinatie met de praktijkgerichte insteek. De resultaten van de scan geven inzicht in de Agile volwassenheid van jouw organisatie en de next steps naar een volgend volwassenheidsniveau.

Business, klant én IT centraal in de Agile Business Scan

Vernieuwend aan het de Agile Business Scan is een benadering vanuit de business én klant, in plaats van alleen een focus op IT. De Agile Business Scan is gebaseerd op een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar Agile volwassenheidniveaus. Dit sluit aan bij de visie van The Agile Coach Company dat de samenwerking met business én de klant essentieel is bij iedere Agile transitie. Het model maakt een interne benchmark tussen teams, of een externe benchmark met andere organisaties mogelijk.

De Agile volwassenheidsniveaus en Agile principes

De Agile Business Scan kent vijf volwassenheidsniveaus die gemeten worden aan de hand van vijf Agile principes. De volwassenheidsniveaus zijn: individueel niveau, team niveau, multidisciplinair niveau, interne waardeketen niveau, externe waardeketen niveau. Het volwassenheidsniveau is te bepalen aan de hand van een vijftal Agile principes. In het e-book staat dit nader uitgewerkt.

Verder praten?

Interesse in een Agile Business Scan? Wij praten graag verder over de mogelijkheden voor jouw organisatie!